Rasputin

Rasputinin (1869-1916) maine tsaarittaren neuvonantajana aiheutti närää aatelistossa ja häntä pidetään jopa osasyyllisenä vallankumouksen käynnistymiseen. Koblasnikin suvulla ei kuitenkaan ole pahaa sanaa sanottavana Rasputinista, koska eräällä tavalla tämä pelasti suvun.

Rasputin oli mustasukkainen kaikille, joilla arveli olevan vaikutusvaltaa tsaari Nikolai II:seen ja tsaaritar Alexandraan. Mustasukkaisuuden kohteeksi joutui myös Koblasnikin suku. Olihan laajasti tiedossa että tsaarit olivat ihastuneita suvun makkaroihin ja tie miehen sydämeen, jopa tsaarin, käy vatsan kautta.

Ankaran mustamaalaamiskampanjan ja keplottelun avulla Rasputin sai tsaarin päättämään, etteivät makkaramestarit saa seurata häntä hänen matkoillaan. Rasputin jopa väitti, ettei Koblanskin mobiililaitteisto ollut riittävän hygieeninen. Joka oli omalaatuinen väite, ottaen huomioon Rasputinin oman hygienian tason.

Matkustuskiellon seurauksena suku ei ollut mukana tsaarin matkalla Jekaterinburgiin, joka tsaariperheen ja matkalla olleiden kohdalla päättyi ikävästi. Eräällä tavalla Rasputin siis tahtomattaan juonittelullaan pelasti Koblasnikin suvun.

facebooktwitter